Min julafton i Oman

Har redan skrivit lite kort i ett inlägg vad vi hittade på på julafton men kan skriva lite mer specificerat vad vi hittade på.
Vi åker ju bort nästan varenda jul & nyår, så vi har våra egna traditioner när vi är utomlands. När vi var mindre brukade vi få en av våra presenter på morgonen men det var när man fick massa småsaker. Nu tycker jag det är roligare att få färre men ”större” julklappar. Iallafall, mot kvällen brukar vi äta en god middag och senare gå upp till hotellrummet och ha julklappsutdelning. Ganska meckigt att ta med sig massa julklappar i resväskan men med åren har de blivit lättare eftersom vi inte önskar oss massa grejer plus att resan självklart blir den bästa julklappen skulle jag säga. I år gjorde vi samma sak som tidigare år. Det varierar från ställe till ställe vi åker till, vad vi hittar på på dagarna såklart. I år firade vi julafton på ett hotell som det inte fanns så mycket annat och göra än att sola och bada(vilket jag föredrar på julafton). Vi började dagen med att äta en underbar frukost, färsk frukt, croissanter, yougurt, nötter etc. Senare låg vi vid poolen och åt en god lunch. Mot kvällen brukar hotellen ha lite olika grejer att erbjuda. Vi bokade in en middag på hotellet som kallades ”galamiddag”. Vet egentligen inte varför den kallades det men det var iallafall väldigt mysigt och trevligt. Vi satt vid poolen på hotellet och åt med facklor längst poolen. Det serverades 7-rätters, snacka om att man var mätt efter de första 6 rätterna när den stora kakan kommer in, men är de julafton så är det! Vi gick senare upp till mamma och pappas rum där de förberett med julklapparna. Där hade vi den årliga julklappsutdelningen.
 
Mamma brukar alltid ta med sig några tomteluvor hemifrån, vilket hon hade med sig i år igen. Hon tröttnar aldrig och det är tur det, så man kan få lite julkänsla. Sen hade ju jag och William bakat lite pepparkakor i Lund, som vi tog med oss!


6 kommentarer

  1. Inga bilder ju?

  2. Inga bilder ju?

  3. Inga bilder ju?

  4. Inga bilder ju?

  5. Inga bilder ju?

  6. Inga bilder ju?

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *