Micael Bindefels Stiftelse

(Detta skulle publicerats igår 27/1).

I stor kontrast till mina oftast ytliga bilder och blogginlägg så vill jag istället berätta att idag är det Förintelsens minnesdag. Genom Micael Bindefelds Stiftelse stöttas de som återberättar och ger kunskap om Förintelsen. Det kan vara överlevande eller deras släktingar eller arvingar. Varje år delar de ut ett stipendium på Minnesdagen på Kungliga Dramaten. I år vann kompositören Jacob Mühlrad som skrivit ett verk till minne av sin morfar som överlevde förintelsen (läs mer Jacob och han verk här).

Idag var givetvis Micael Bindefeld på plats tillsammans med H. M Drottning Silvia. Även alla vi på Micael Bindefeld AB var där. Det var en väldigt mäktig upplevelse och jag är så tacksam för att jag fick vara med på denna dag. Jacobs komposition framfördes av Radiokören. Det var några magiska minuter. Jag träffade även en av hedersgästerna som överlevt Förintelsen. Vi pratade en del, hon är 83 år gammal och åker runt i Sverige, föreläser och återberättar om Förintelsen, detta har hon gjort i 50 år. Jag tänkte – vilken hjälte och vilken människa.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *