Mina kuddar, täcken och lakan

Det här med att ha en mysig säng är A och O för att jag ska trivas i mitt hem. Just därför har jag lagt ner mycket tid och pengar på detta. För tänk att man i genomsnitt sover 26 år av sitt liv, det är galet.

Som ni ser har jag tre rader med kuddar. Längst bak har jag två 70×70 kuddar i gråsammet från Ikea. Den storleken gör sig verkligen så bra tillsammans med kuddarna framför som är i den klassiska storleken 40×60.

Mitt täcke samt mina fyra kuddar är ifrån Engmo Dun och köpt på Dunbutiken (hemsida här) på Greve Turegatan här i Stockholm. Nu när jag köpte min första lägenhet kändes det inte mer än rätt att köpa en ordentlig uppsättning av duntäcken och kuddar. Det är något jag kommer ha med mig flera år framöver. Jag har modellen ”Cecilia” på både täcket och kuddarna. Visste ni för övrigt att Engmo Dun är kunglig hovleverantör? Lite ballt!

Det är defintivt en investering att handla riktiga duntäcken och kuddar. Man får inte bara kvalitet utan känslan är otrolig, allt är så fluffigt och mysigt. Jag har skrivit det förut, men jag har typ en fetish för dun, jag ääälskar doften av dun och när jag kom in till Dunbutiken doftade det så gott.

Mitt beiga överkast är ifrån Granit. Det kostade mig 1500 kr, vilket jag tycker är ganska mycket för att vara Granit, men samtidigt är det absolut värt det, det gör ju sig så bra i sängen tillsammans med det övriga.

Mitt påslakan samt både de vita och gråa örngotten är ifrån H&M Home. Jag köpte två uppsättningar av vitt påslakan samt två lösa gråa örngott extra. H&M Home säljer massa påslakan i linne, tipstips!

Sist men inte minst min sängkappa som också är i linne från H&M Home. Ironiskt nog råkade jag beställa hem den i grå när jag egentligen ville ha vit, men jag bestämde mig för att behålla den gråa för jag tyckte kontrasterna var så fina med det beiga överkastet och det vita påslakanet.

Jag måste även passa på att svara på en fråga jag har fått ett x-antal gånger när jag lagt ut foto på min sängalkov. Många undrar nämligen hur jag bäddar här inne och om det inte är trångt. Som svar på tal så hoppar jag bara upp i sängen och tar det därifrån. Det är lite svårt att förklara men det är ju precis som man bäddar i ett loft. Man får börja uppifrån och sedan bädda ner. Påslakan och örngott byter jag givetvis inte i sängen utan det tar jag ut till vardagsrummet och byter.

20 kommentarer

  1. Åh vad fina! 😍

  2. Åh vad fina! 😍

  3. Åh vad fina! 😍

  4. Åh vad fina! 😍

  5. Åh vad fina! 😍

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *