Underbara dagar på Æolusön

I måndags kväll smsade jag med min vän Matilda som var ute och jobbade på Æolusön. Jag kollade med henne hur hon mådde och hur de hade det ute på ön. Efter några sms så bestämde jag mig för att åka ut och jobba de två sista dagarna på lägret, de blev dessutom en kort i köket så det var ju behövligt att jag kom ;-).

För er som inte vet…

Æolusön är en ö som varje år arrangerar seglarläger för barn och ungdomar och ägs av GKSS. Här har jag både vart som elev och nu jobbat som instruktör de senaste 5 åren. I år var faktiskt planen att jag inte skulle jobba eftersom jag har ett heltidsjobb och kände att jag behövde dessa två veckor ledigt. Trots att Æolusön är världens roligaste jobb så är det fortfarande jobb och kräver att man kör all in med massor av energi (efter ett läger sover man i flera dygn för att ta igen all sömn och energi som man gör av med).

När jag kom till ön kunde jag inte känna mig mer än välkommen. Både från barnen (eller ”unga vuxna” som vi sa, eftersom det var ett ungdomsläger för 15-16 åringar) men också från alla ledarna, det gjorde mig så glad. Æolusön är ju så otroligt internt och jag kan inte med ord förklara för er hur det är där ute. Ni som vart där på läger/jobbat vet vad jag pratar om. Det finns inget läger i hela världen som Æolusön. Hur fantastisk fint är det inte att få ha en ö för oss själva? Omringad med bryggor och hav… Sommardröm!

Baddräkten på bilden ovan är från Chiquelle, älskar deras badkläder, sitter som ett smäck!

Jag hade tisdag kväll, hela onsdagen och torsdag förmiddag med barnen. När jag jobbar på ön så jobbar jag i köket och gör mat till eleverna och ledarna. Det gör man tillsammans med fyra andra härliga prickar. Resten av gänget jobbar ute på havet och lär barnen att segla. Köket och havet ses under måltiderna samt under kvällarna när vi leker, myser och har discon. Bästa stunderna då.

När man har 10 minuter paus så blir det svårt att hålla ögonen öppna, dessa snabba powernaps är guld värda haha ;-).

Tisdagskvällen dukade vi upp ute på bryggan och åt middag med alla kids.

Fina Julia, Carla, Nellie och Fanny. Carla var och hälsade på under en natt och Fanny skulle hem och jobba, men vi hade ändå denna fina kväll tillsammans <3.

Två solstrålar till instruktörer, Otto och Julle!

När barnen åkte hem åt vi ledare middag tillsammans. Det blev entrecote och pommes med världens godaste sås. Tack för detta Matilda <3. På fotot ovan ser ni mig och Nellie, en supergo tjej som jag faktiskt för tre år sedan hade som elev. Så mysigt att nu kunna jobba med varandra!

Ett gäng av oss instruktörer, ni är knäppa men så bra <3.

Jag och Lova som jag känt flera år. Vi har jobbat mycket tillsammans ute på ön och jag älskar att jobba med henne. Med henne känner man sig alltid trygg och glad!

Alla ledarna, så mycket energi och glädje i dessa människor <3. Ni gjorde ju världens bästa läger för alla barnen, för jädrar va de grät sista dagen när de skulle åka hem. Fanny ser ni inte på fotot (eftersom det var hon jag bytte av med) men hon var ju också med och bidrog till denna stämningen för barnen.

Ni är grymma och tusen tusen tack för jag fick komma ut och jobba med er några dagar! Love!

5 kommentarer

  1. Så fina bilder 😊

  2. Så fina bilder 😊

  3. Så fina bilder 😊

  4. Så fina bilder 😊

  5. Så fina bilder 😊

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *