Säkerhet och Fyrverkerier

– I samarbete med Linders Fyrverkeri –

Det börjar närma sig nyår och som många vet innebär tolvslaget fyrverkerier. Bilderna är från förra året när firade vi nyår i Abu Dhabi och personligen ÄLSKAR jag fyrverkerier, det ger en sådan festlig känsla och förra året var bästa nyår på länge! Tyvärr så finns det många som inte sköter fyrverkerier rätt, utsätter barn/djur för dem och använder sig av fel fyrverkerier.

Syftet med detta blogginlägg är därför att uppmärksamma er på säkerheten vid användandet av fyrverkerier och vikten av att köpa fyrverkerier av hög kvalité. Jag varken uppmanar er till fyrverkerier eller inte, MEN om ni köper fyrverkerier så är säkerheten OTROLIGT viktig!

Därför vill jag dela med mig av lite säkerhetsråd jag lånade från Linders hemsida som jag tycker alla ni ska läsa igenom!

  1. Kontrollera att fyrverkeripjäsen inte är skadad. Lämna alltid tillbaka skadade pjäser där du har köpt dem.
  2. Förbered ditt fyrverkeri i god tid.
  3. Var nykter. Alkohol och fyrverkerier hör inte ihop.
  4. Rigga upp pjäserna enligt bruksanvisningen.
  5. Håll aldrig en tänd fyrverkeripjäs i handen.
  6. Luta dig aldrig över en antänd fyrverkeripjäs.
  7. Håll säkerhetsavståndet. Se till att dina åskådare också gör det.
  8. Vänta med att gå fram till en fyrverkeripjäs som inte fungerar. Tänd aldrig igen, lämna tillbaka pjäsen istället.
  9. Tänk på riskerna. Fyrverkeripjäser kan orsaka bränder eller andra skador.
  10. Visa hänsyn. Tänk på att både människor och djur kan bli skrämda av fyrverkerier

Sen är det givetvis otroligt viktigt att man är över 18 år eller äldre om man skjuter fyrverkerierna samt har vuxnas sällskap och inte skjuter dem själva. Säkerhet är fasen A och O.

För er som har hund så finns det en massvis med säkerhetstips på internet som jag uppmanar er att läsa på innan nyår! Men kort och gott så håll er hund borta från fyrverkerierna, kanske ta en tur med bilen under de värsta timmarna eller håll den inomhus under det mest intensiva smällandet, håll hunden kopplad och lämna inte hunden ensam!

I år firar vi nyår för första året här på Mallorca men också första året med Teo <3, längtar och längtar även att få klä upp mig med paljeter och glitter! Har ni några roliga nyårsplaner?

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *