Knep att motiveras i vintermörkret

Januari kan vi alla medge är en tyngre och mörkare månad, jag håller verkligen med om det. När jag var tillbaka efter lång julledighet och en längre paus från skolan nu i januari var det faktiskt jättesvårt att komma tillbaka till rutinerna – trots att jag älskar rutiner och mår som bäst av det.

Det var flera gånger jag ringde mamma och hade panik, för jag var så OTROLIGT omotiverad till allt, till skolan, till träning, till att ta sig ur sängen, det var bara grått och det snackades om att januari är det fattigaste månaden, det peppar liksom inte igång en jättteeee mycket kanske.

Sen är det ju faktiskt det att vi Jämfört vårt inre med andras yttre, genom att skrolla i flödet på instagram jämför vi oss med andras yttre, för en bild säger faktiskt inte mer tusen ord, den biten håller jag inte med om. En bild säger ingenting om en människa. Och tror faktiskt inte man kan bli påmind för mycket om det!

Jag tänkte i detta inlägg dela med mig av lite knep om hur jag motiverar mig själv i denna tunga månad och hoppas det kan vara hjälp till er också. För det är många gånger denna månad jag inte ser något ljus i den där mörka tunneln…


1. Frisk luft och motion i olika former

Jag vet att det kanske börjar bli tjatigt att alltid läsa ”träning” i alla dessa pepp-inlägg, MEN det finns faktiskt en anledning, jag lovar! En dag när jag känner mig omotiverad så försöker jag boka in ett träningspass, ta en promenad i friska luften eller kanske bara välja trapporna istället för hissen/skippa bussen två hållplatsen. Det är ju enligt forskning bevisat att man blir piggare och mindre stressad av att röra på sig. Så varför inte lyssna på det knepet?

2. Ring eller häng med bästa kompisen/ar

Mina vänner gör mig SÅ glad! Detta gör jag ALLTID när jag känner mig omotiverad och lite nere. Jag ringer mina vänner som jag vet alltid ger mig energi, jag försöker då att inte fokusera på att jag har en dålig dag utan istället att försöka fokusera på dem och deras energi. Eller varför inte boka in en lunch eller en myskväll med tjejerna, då har man något att längta efter under veckan/dagen.

3. Pepp-musik & fixa i ordning dig!

Sätt på peppande musik, sådan musik som gör dig glad och ger dig energi. Jag brukar till exempel sätta på Housemusik eftersom det ger mig SÅ mycket energi haha, ni vet ju att jag är en riktig house-geek.

En annan sak som ger mig mycket energi är att fixa i ordning mig och känna mig lite snygg. Kanske locka håret eller bara sätta på sig kläder man känner sig bekväm i, om du inte känner dig bekväm kommer du annars gå runt och älta att du valde fel byxor/tröja haha och det blir ju verkligen motsatt effekt och det vill vi ju inte.

4. Tänk positivt

JAG VET, det är så svårt att tänka positivt när man har en dålig dag eller känner sig opeppad, men här tror jag lite på attraktionslagen, tänker man negativt så kommer negativa saker att hända. Jag tänker liksom att ens tankar styr vad som händer, eller kan i alla fall påverka det. Tänk er själva när man har en dålig dag och tänker negativt, då händer ju faktiskt alla de där sakerna som inte får hända, typ som jag sm spillde hela min soppa över mig själv förra veckan när jag hade sämsta dagen… Så under dessa dagar, försök tänk positivt då kommer positiva saker attrahera er!!

5. Det är okej men ändå inte

En annan sak, det är okej att känna sig omotiverad och opepp, det gör vi alla! Speciellt nu under januari-månad. Det är fullt naturlig, vi alla är mänskliga, och kom ihåg, trots att det ser ut som att alla mår så himla bra, har det så bra, så stämmer inte det, alla mår inte bra! Men bara för att det är okej, så är detta ingen utväg att inte göra något åt det. Gör något åt det! Vi alla känner samma och det är inte mer synd om dig än någon annan (om det såklart inte hänt något specifikt som tynger dig). Ibland hjälper det faktiskt att vara lite hård mot sig själv.

Sen måste jag även tipsa om att följa Johannes Hansen på Facebook som en är en mental livscoach, han lägger ut en del citat etc på sin facebook vilket jag ofta peppas men framför allt drivs av!! HÄR kommer ni in på hans sida!

Tycker även dessa citat ovan var sjukt bra, det har inte så mycket med detta och göra egentligen men värt att läsa och tänka på!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *