Mina första Madrid-tips!

I helgen var ju vi i underbara Madrid och tänkte jag skulle dela med mig av mina första tips från staden – tänker både restauranger samt området/sevärdheter – Glöm inte boka i tid, restaurangerna nedan är fullbokade i flera veckor framöver… Enjoy <3

Ten Con Ten

Detta är Madrid kanske mest kända restaurang och jag förstår varför. Deras mat var heeeelt gudomlig. Eftersom jag har en kompis som bor i Madrid just nu fick vi tips i förväg på vad vi skulle äta – tryffel risotto och Burrata. Jag säger bara WOOOOOOW! Alltså detta är den bästa tryffel-risotton samt burratan jag någonsin ätit, det var helt gaaalet. Ni kommer fatta när ni kommer hit…  Jag tycker man ska dela på deras ”sharing” meny och uppleva alla dessa gudomliga smaker… Kan även tipsa om deras galet bra drinkar här, vi beställde Pornstar Martini som är en favorit sedan gammalt, nemen alltså, allt var 10/10!!!!

Amazónico

En annan favorit som vi lyckades pricka in en kväll var denna restaurang – Amazonica! Det var väldigt speciell inredning och atmosfär som ni ser men jag gillade verkligen det. Det var som att komma in i en ny ”värld”. Vi åt kött som var riktigt bra men det finns ju massa olika alternativ, men det kändes rent spontant som att det var grillat i alla dess former som gällde på denna restaurang!

Observera att Amazonica och Ten Con Ten har sittningar på endast 2 h så det är relativt kort tid, det var inte vi beredda på så det första kvällen att vi upplevde det väldigt stressigt men det är tydligen så det är på restaurangerna.

Gör ett kungligt besök på Palacio Real

En annat fin och vacker upplevelse var att besöka slottet som var helt otroligt stort – slottet har 3400 rum och är 135. 000m2 – huuuur sjukt? Vi var aldrig där inne (Kungafamiljen bor inte kvar där) eftersom det var för lång kö in men det var väldigt mysigt att strosa runt där i området och se sig runt bland byggnaderna –  det var så vackert.

Strosa runt i Retiroparken

Denna park är ett måste att mysa och strosa runt i när ni besöker Madrid, det är lite som Regent’s park i London – ett måste dvs! Det är supervackert och vi hade ju även väldigt tur med vädret, strålade sol… Vi besökte även en lunch-restaurang ”Florida Retiro” som såg lite ut som ett växthus och låg benägen inne i parken, det var lite blandade uppfattningar av maten så därför vill jag inte lägga någon större krut på den, jag åt deras Chevré-sallad dock och den var väldigt god och fräsch. De andra åt hamburgare, pommes etc. men var tyvärr inte lika nöjda. Men vill ni ha något nära parken funkar det absolut, det var helt smockfullt och kändes inte så turistist som man kan tro.

Shoppa i Salamanca

Vi bodde ju i Salmanca och hängde här mest, detta område blev verkligen vårt favorit-område, kändes väldigt städat, inspirerande, söta butiker och mysigt. ”City” i Madrid däremot kändes lite som motsvarade området runt TC i Stockholm och det kändes inte alls roligt, så det är inget måste att besöka. Salamanca har framför allt GRYM shopping, nu la jag bara in bilder från exklusiva butiker i bilderna ovan men det finns alla möjliga, tänk Mango, Zara osv också!! Salamanca blev verkligen ett favvo-område att hänga i och strosa runt!

Hotel Icon Casona 1900 by Petit Palace

Sen fick jag en förfrågan om tips på boende och kan inte annat än att rekommendera vårt hotell vi bodde på. De var beläget mitt i Salamanca och ett stenkast från alla butiker. De hade fräscha nyrenoverade rum, grym frukost,  gullig personal, sköna sängar med franska balkonger. Hotellet var väldigt litet, kändes som ett boutique hotell så det blev även väldigt personligt.

Det var allt för den här gången, hoppas ni fick lite bra tips. KRAM!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *