Q/A OM MIN STYLIST-KURS

– I samarbete med RR Style Academy –

Som ni vet har jag nu under våren läst en stylist-kurs på NK i Rosenrummet som heter RR Style Academy” och i samband med detta så hade jag en Q/A på min instagram och samlat ihop frågorna till er i ett blogginlägg med svar!

Hoppas ni gillar det och blir inspirerande och glöm inte att nästa kurstart är redan den 6 maj!

Ni kan även läsa mer om kursen på deras hemsida här (klick!) och söka till kursen här (klick!)


Vad tycker du om kursen?

Helt ärligt? JAG ÄLSKAR KURSEN! Jag är faktiskt i chock hur kul det kan vara att gå en kurs. Man tänker utbildning och skola som tråkigt men jag har efter varje måndag gått därifrån med så mycket energi, inspiration och motivation till allt. Jag har lärt mig så mycket viktiga och intressanta saker som man kanske bara hört talas om någon gång men som vi istället har grottat ner oss i. Så så bra kurs!

Vilka förkunskapskrav är det för att söka kursen?

Man måste först och främst ansöka om en plats i kursen (det gör man här klick!) och det som krävs är egentligen bara att man har ett brinnande intresse för mode. Men man kan komma från olika jobb och erfarenheter, vi har alltifrån lärare till frisörer i vår klass just nu.

Vad är det ni lär er på kursen?

Vi har olika teman varje måndag där vi går igenom olika saker inom styling och mode, men overall:

– Grundstilar dam och herr

– Modehistoria

– Kroppstyper och storlekar

– Hållbarhet inom mode

– Färgkaraktärer

– Make up och hår styling

– Gästföreläsare

– Garderobsrensning

– Hur man startar eget…

MED MERA!

Vad kostade det?

Kursen kostar 45 000 kr, man kan delbetala summan via Svea ekonomi under valfri period.

Hur länge pågår utbildningen?

Under 6 måndagar mellan 10-17 dvs 35 h sammanlagt.


Liten sneak peak från vårt material på kursen

Vem eller vilka håller i kursen?

Kursen hålls på NK i Rosenrummet som är NK:s Personal Shopper avdelning. Lisa Rogalin är kursansvarig och håller i en del av lektionerna. Hon är en av Sveriges främsta stilexperter och syns bland annat i Nyhetsmorgon. Det är även hon som är grundare av Rosenrummet (Personal Shopper avdelningen) och RR Style Academy (kursen). Hon är grym och SÅ inspirerande!! Ni kan kika in henne i Nyhetsmorgon häääär (klick!)

Sen har vi haft gästföreläsare som varierar lite granna från kurs till kurs, men vi har haft Susanne Strömquist (modejournalist för DN och ELLE), Sara Biderman (en av Sveriges främsta stylister), Pauline Gunnér (ansvarig för hållbarhet på Swedish Fashion Council) och Ann Wiklund (ansvarig för make på TV4). Det har varit SÅ inspirerande att lyssna på dem och kanske ett av de roligaste momenten på kursen, så framgångsrika och duktiga!

Hur stora är klasserna?

Klassernas är upp till ca 13 personer.

Vad kan man bli av kursen?

Jag tycker det är viktigt att pointera att detta inte är en renodlad stylistkurs, eller det är inte så att du endast kan bli stylist efter denna kurs, utan den är så mycket bredare och mer! Den har alla förutsättningar för att jobba som stylist men som sagt är den även väldigt bred. Jag t.ex. valde att läsa denna kurs då jag vill lära mig mer inom styling och branschen, förstå hur man ska klä sig efter sin kropp, osv. Man får liksom skräddarsydda föreläsningar om så mycket annat än renodlad styling men som man måste kunna för att gå vidare inom branschen – så som hållbarhet inom mode, styling inom make, garderobsrensning, modehistoria – ja allt det där!

Jag har lärt mig jättemycket om min egna stil och hur jag ska tänka när jag klär mig men även ha koll på hur man ska klä andra efter deras kropp, något som passar perfekt för mitt yrke som bloggare och arbete med sociala medier.

Man kan med andra ord bli väldigt mycket mer än stylist, den ger GRYMMA förutsättningar och allmänbildning om du vill jobba inom mode i allmänhet! Kursen är skräddarsydd så bra att om du vill in i mode-branschen och har dessa komponenter som jag radade upp ovan har du ett grymt CV. För idag är det faktiskt svårt att bara få jobb med en universitetsutbildning tyvärr.

Hur länge är kursen? Går man på lektioner varje dag?

Nej, den är endast på måndagar och sammanlagt är kursen 35 h.

Vart hålls kursen och finns den någon annanstans än i Stockholm?

Kursen hålls i Stockholm på Rosenrummet där NK erbjuder Personal Shopping till sina kunder. Kursen anordnas även ibland i Göteborg.

Vad kan man arbeta vidare efter man gått kursen? Är man garanterad ett jobb?

Ja, efter kursen är man garanterad en praktikplats inom styling på NA-KD, men annars är kursen perfekt för dig som:

– Vill starta eget inom området

– Student (eller bara person) som är intresserad av att lära sig att style:a andra och lära sig att jobba med kund

– Arbetar som butikspersonal och vill ta nästa steg

– Egenföretagare med butik som vill öka försäljningen

– Är make up artist och vill öka lägga till styling

Med mera, som sagt, den är så bred och tycker att den är så mycket mer än bara detta ovan. Vill du in i modebranschen och har alla komponenter du lär dig på kursen så är det helt GRYMT!

Vad jobbar du med annars?

Jag jobbar med mina sociala medier som en så kallad ”influencer” (haha usch vad jag inte gillar det ordet men enda som finns ju). Sen pluggar jag på universitet 🙂

Vad tycker du om kursen?

Helt ärligt? JAG ÄLSKAR KURSEN! Jag är faktiskt i chock hur kul det kan vara att gå en kurs. Man tänker utbildning och skola som tråkigt men jag har efter varje måndag gått därifrån med så mycket energi, inspiration och motivation till allt. Jag har lärt mig så mycket viktiga och intressanta saker som man kanske bara hört talas om någon gång men som vi istället har grottat ner oss i. Så så bra kurs!

Hur ser dagarna ut?

Dagarna är väldigt varierande vilket är SÅ kul. Vi blandar teori med praktiska övningar samt lyssna på föreläsare och våra lärare. Vi får senare allt material som vi gått igenom inom kursen.

Hur stora är klasserna?

Klassernas maxantal är upp till ca 13 personer.


Ett lyxigare klassrum så att säga 😉 här hålls lektionerna men vi är även ute lite och gör praktiska övningar

Hur ofta anordnas denna kurs?

Det har varierat men nu i vår har det anordnats två stycken kurser, där nästa kursstart är 6 maj!

Vad är det ni lär er på kursen?

Vi har olika teman varje måndag där vi går igenom olika saker inom styling och mode, men overall:

– Grundstilar dam och herr

– Modehistoria

– Kroppstyper och storlekar

– Hållbarhet inom mode

– Färgkaraktärer

– Make up och hår styling

– Gästföreläsare

– Garderobsrensning

– Hur man startar eget…

MED MERA!


Är det bara stylist man kan bli efter denna kurs?

Nej nej neeeej, jag tycker denna kurs är så bred och den är perfekt för dig som vill inn i modebranschen, just för att vi går igenom så mycket olika saker så som modehistoria, att starta eget, hållbarhet osv.

Tycker du inte att det är en väldigt dyr kurs?

Så kan man tänka, för absolut det är mycket pengar MEN det finns ingen kurs som skräddarsyr och specialiserar något så bra på denna, plus att den är så otroligt effektivt planerad, den har gett mig så mycket!

Får man uppgifter vid sidan av, alltså typ läxor?

Ja, inför varje måndag får vi läxor, det brukar oftast ligga i tema med det vi gjort tidigare under dagen. T.ex. om vi studerat olika kroppstyper så kan vi få i uppgift att välja en valfri person att klä och presentera detta veckan därpå, hur vi tänkt och varför. Med hjälp av kombination av det praktiska och teoretiska lär man sig som bäst har jag verkligen fått bekräftat denna kur!s!

Det står att man blir ”diplomerad stylist och personal shopper”, gör man något prov då?

Vid sista tillfället gör man både ett praktiskt och teoretiskt prov. Det praktiska provet gör man i form av att man får en kund som man ska agera personal shopper eller stylist till. Det går först ut på en intervju man har med kunden följt av att man letar kläder till kunden och därefter får denna kund då testa av och man får då berätta hur man tänkt utifrån färger, kroppsformer, stil etc. Denna redovisar man då till kurs-ansvariga.

Sen skriver man även ett teoretiskt prov under samma dag, man har under kursens gång gått igenom allt material som i fråga ställs på provet + fått det samlat i en pärm. Provet består av ca. 20 frågor.

– I samarbete med RR Style Academy –

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *