Uppdatering kring skola/jobb/företaget

Topp från Mango och kjol från Ganni

Jag läste på Margaux’s blogg häromdagen när hon berättar status om hennes företag och eftersom jag inte drivit mitt företag så länge så blir det lite svårt att göra det, men tänkte berätta lite tankar kring min livssituation just nu när det gäller typ allting runt om. Jag känner verkligen att jag utvecklats mycket i mig själv senaste två åren (byggt upp en lite bättre självkänsla) och det vill jag fortsätta med. Jag vill sätta upp mål, jobba hårt men samtidigt ha roligt och må bra! 

Skolan:

Nu till hösten kommer jag att läsa mitt sista år på universitet. Om tiden gått fort? Jo tack, alltså vad hände med dessa två senaste år? De bara flööööög iväg. Jag har ju hittills läst Reklam och PR 1&2, Nationalekonomi 1 och Media & Kommunikation 1. Nu till hösten har jag blivit antagen till Media & Kommunikation 2. Så jag kommer fortsätta på den institutionen även i höst!! Ganska gött att ha 15 minuter gångavstånd till skolan 😉 Sen till våren ska Teo flytta till Madrid och tanken var från början att jag skulle följa med men min skola godkände inte att jag skriver min uppsats på distans men får se hur jag tar mig ann det.

Företaget:

Som ni vet har jag nu startat upp mitt företag, Gertrude Tornvall AB, men eftersom de skedde mitt i sommaren har det varit supersvårt att få igång allt eftersom många är på semester osv… så har tyvärr inte kunnat använda det ännu och herre gud vad mycket nytt det är. Trots att jag har en revisor som hjälper mig så är det ju ändå jag som ska driva detta. Och det är så mycket lättare sagt än gjort. MEN det är roligt, man lär sig så mycket nytt!  Jag bara längtar tills jag får skicka iväg första fakturorna, har några innestående som jag väntat med att skicka iväg, men snart så!

Och målet med företaget är väl egentligen först och främst kunna lära mig att driva allt på egen hand och komma igång, man får ta det steg för steg. Sen till hösten kommer jag även börja erbjuda consult-tjänster i form av event-uppdrag med mera! Men mer om det framöver!

Samarbeten:

När det gäller samarbeten så känner jag att jag verkligen utvecklats sedan förra året. Jag har lyckats få färre och längre, vilket är det man strävar efter såklart. MEN det är svårt att få upp ett förtroende men nu efter några år när jag jobbat med detta så har jag lyckats skapa kontakter inom byråer, företag osv så vi har lärt känna varandra och varandras arbete, man vet vad båda parter går för!

Jag är väldigt glad för jag hade ett helt år tillsammans med Tradera men även att jag precis har signat Zalando! Vi gjorde en midsommarkampanj ihop och jag jobbade hårt (inte bara med bilderna utan även med kundkontakten och för att få så bra utfall som möjligt) och det var värt det, för nu har vi signat resten av året tillsammans!

Jag jobbar även vidare med Frankenstorm som erbjuder veganska produkter samt återkommande har även varit Länsförsäkringar som jag hoppas att fortsätta med i höst också!

Youtube:

Som ni vet har jag startat min youtube kanal, det var ett to-do innan sommaren! Ni hittar mina tre videos här (klick!) och glöm ej prenumerera hehehe!! Nemen nu i höst kommer den dra igång mer eftersom jag mest slappnat nu under juli månad och jag tror även ni inte kollar lika mycket. Eftersom jag har en klippare blir det även ganska dyrt att uppdatera hela tiden haha, så måste uppdatera med omsorg men jag ser verkligen detta som en investering för mig och mina följare, att ni får se en ny bild av mig 😀 Jag kommer filma en video imorgon i Köpenhamn på Modemässan och videon därefter kommer vara Q/A!

Jobbet/livsstil overall

Nu har det varit två somrar som jag jobbat med mina sociala medier och förra sommaren kände jag mig tyvärr ganska rastlös trots att de alltid finns något att göra i detta yrke, tyvärr tar det ju lite ”skada på psyket” eftersom människan är skapat för att vara sysselsatt. Tycker dock att jag denna sommar verkligen hittat en balans i det och det gör att jag mår mycket bättre än förra sommaren, jag har haft en del roliga samarbeten och haft helt ok ruljans här på bloggen vilket har varit så skönt.

Sen i höst har jag även planerat att ändra min livsstil lite, absolut inte något revolutionerade utan mer tänka om lite. Jag vill fokusera mer på mitt privata liv och mer på mig själv, istället för att exempelvis härja runt på event som tar tid från mina egna projekt, min blogg, skola osv. Att jag gått på alla dessa events genom åren här i Stockholm har dock gett mig OTROLIGT mycket, det ger framför allt kontakter i branschen vilket gör att man kan jobba med detta, så det säger jag ingenting om, men ni fattar!

Jag känner även att jag vill hitta på mer roliga saker på fritiden men också typ släppa ifrån mig mobilen ibland. Mobilen är min stora bov i livet, jag ligger uppe sena kvällar, jag kollar mailen på klubben kl 04.00 och jag har absolut ingen rutin i jobbet, det spelar ingen roll vart jag är och vad klockan och det gör mig ibland mörkrädd. Men också att planera jobbet mer, men med tanke på att jag ska säga nej till mer t.ex. event så kommer det även ge mig mer tid för jobb vilket gör att jag ej behöver ha skuld varje kväll för att jag inte uppdaterat bloggen!

Det var allt för denna gång. Undrar ni något är det bara att kommentera nedanför 😀

3 kommentarer

 1. Hej! Jag ska skriva min C-uppsats till hösten och istället för att skriva den på skolan som min utbildning tillhör så har jag sökt den kursen på en annan skola där den går på distans. Sen så kan jag tillgodoräkna den kursen/uppsatsen och ta ut min examen via skolan som min utbildning tillhör.
  Du kanske redan har kollat det, men om inte så kan det va ett tips att kolla på antagning.se vilka skolor som erbjuder uppsatsen inom ditt ämne via distans 🙂 låter ju drömmigt att kunna skriva den från Madrid i sällskap av din pojkvän 🙂
  Tack för en härlig blogg!

  1. Hej Frida! Massa tack för detta meddelande, hjälper mig jättemycket 😍ska kolla upp detta direkt! Kramar Gertrude

 2. Hej Gertrude!

  Tycker alltid du är så fin i håret och undrar om du kanske kunde göra ett inlägg/videoklipp på hur du lyckas locka till håret på bilden ovan.

  Kram!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *