Man måste offra för att vinna

Från att ha haft en ganska dålig period med mycket hängandes bakom mig, för mycket to does och för många bollar i huvudet bestämde jag mig förra veckan för att försöka hitta tillbaka. Det finns ingen annan en själv som bestämmer hur man vill leva eller hur man vill ha det, det är bara DU som bestämmer det! Det var inte synd om mig i denna period eftersom det var något jag själv valde, jag valde att tacka ja till fler jobb, ta på mig extra projekt i skolan osv, ni fattar!

Men såklart vill jag inte leva så, därför bestämde mig i söndags för att börja tacka nej och inte planera in för mycket, tyvärr går ju många nöjen i kläm men det är så det får bli om man ska hänga med i jobbet, sin vardag, bli framgångsrik (hehe) och samtidigt må bra. Jag minns så väl en period när jag jobbade heltid här i Stockholm och jag samtidigt skulle leva mitt privatliv (maximalt med nöjen hela hela tiden) vilket ledde till att jag inte hann återhämta mig. Återhämtning är A och O!!! Jag hann inte heller städa ordentligt, tvätta gjorde jag alltid i all stress – antingen före jobbet eller sena kvällar (så att tvättstugan stängde och allt fastnade i maskinerna hah), jag var konstant irriterad på familjen och konstant stressad. Det är liksom inte inte så man vill leva! Och det är okej att ha sådana perioder också eftersom man lär sig så mycket och kan tänka tillbaka och tänka, hur orkade jag?? Men det är viktigt att våga tacka nej till saker, för i längden är det bara DU som kommer i kläm och mår dåligt av säga ja till allt. Även det där absolut roligaste och det där som du borde gå på, ja, ibland MÅSTE man tacka nej till det också, för man är inte mer än bara människa, visst? Och ja, det kanske gör människor besvikna men är det människor som står er nära så vill dem också bara ert bästa, så hade jag i alla fall tänkt.

Så bestäm er, hur vill ni leva? Jag vill i alla fall leva utan stress, jag vill må bra och jag vill uppskatta det där lilla extra! <3

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *