LONDON GUIDE

Eftersom ni älskar när jag tipsar om restauranger så tänkte jag dela med mig av alla platser vi besökt denna helg. Allt vi ätit har varit så bra och precis som andra städer måste man boka bord i god tid för att för bord. Inför semestrar och weekends är det guld att ha restauranger inbokade innan, precis som vi hade denna helg! Mitt tips är också att altid kolla upp alla restauranger på Instagram på ”platser” där kan ni snabbt få en ytlig uppfattning av restaurangen om ni är osäkra på vad ni ska boka. Jag brukar även göra det när jag ska beställa mat, då kan man se vad folk lägger ut för maträtter och hur de ser ut, jag äter trots allt med ögonen en del 😉

Harry’s bar

Restaurang finns på två ställen i London, i Marylebone där vi var men även i Knightbridge (där heter den Harry’s Dolce Vita och är större). Detta var enda stället vi inte bokat så vi fick sitta i baren och äta men tycker bara det var trevligt. Dock rekommenderar jag ändå såklart att boka eftersom det var på knappt att vi fick plats 4 personer. Restaurangen serverar italiensk mat, jag åt deras pasta bolognese som var 10/10 men kan utöver det rekommendera deras pizza och tryffelpasta (detta är en starter som ni ser ovan)!

The Ivy Chelsea Garden

Även denna restaurang finns det två av i London, vi var i den i Chelsea och har förstått att den är absolut mysigast! Ivy är en väldigt känd restaurang i London och förstår det eftersom det är så mysigt och serverar supergod mat! Det är ett MÅSTE att gå hit under er London vistelse. Vi körde en långlunch här, vi satt på riktigt här i 7 h och åt gott, drack vin och snackade. Efter några timmar flyttade vi dock ut till deras utegård eftersom nästa sittning kom. Kan rekommendera deras aubergine pommes – supergoda!!

Lucky Cat

Den här restaurangen har riktigt trevlig vibe med god asiatiskt mat och festlig vibe. Restaurangen ägs av Gordon Ramsay och ligger i Mayfair. Vi beställde in smårätter och delade på, deras sushi var supergod. Jag tycker detta är en restaurang man ska testa om man redan varit på Londons kanske mest välkända asiatiska restauranger så som Hakkasan, Nobu och Zuma och vill se något nytt. Jag som har varit det, var väldigt nöjd!!

The Shard

Att besöka The Shard är ett måste enligt mig någon kväll!! The Shard är ett 300-meters hög skyskrapa som ligger precis vid London Bridge, tog ca. 30 minuter med taxi ut hit från Marylebone. I tornet finns det flera restauranger och även hotell med HELT otrolig utsikt!!!! När jag bodde i London var vi och åt på restaurang Aqua Shard som ligger i detta torn och denna gång besökte vi restaurangen Ting. Båda är superfina restauranger med god mat, Aqua Shard serverar astiastisk mat och Ting kinesiskt mat så det beror lite på vilken typ av mat man vill ha. Observera att restaurangerna är i den högre prisklassen och tillåter en inte att gå med jeans.

Chiltern Firehouse

Även detta är ett MÅSTE i London. Eftersom det regnade så åt vi frukost där inne men deras utegård (som ni ser på bilderna ovan) är så galet mysig. Detta är ett av mina favvoställen i London, mysig atmosfär, otroligt fin inredning och god mat! Det funkar från frukost till middag, ni väljer! Men letar ni efter ett mysig frukost-ställe skulle jag rekommendera att äta frukost/brunch.

Sketch

Detta är ju en klassisker hörrni och hur mycket bilder har man inte sett här? Men jag tycker ändå inte att det är överskattat eftersom det är ett GRYMT drinkställe med riktigt maffig och fin inredning i Mayfair. Restaurangen är känd för sin rosa sammetsinredning som ni ser på bilderna ovan och man kan ju även äta här samt köra en afternoon tea om man vill. Vid lunch/afternoon tea är det ju även dagsljus om man vill fota inredningen haha! Men för drinkar är det verkligen ett perfekt ställe annars.

Övriga tips (som vi inte hann besöka) 

Asiatiskt: Hakkasan, Nobu, Zuma

Italienskt: Cecconi’s, Signor Sassi & Scalini

Mexikanskt och drinkar: Taqueria i Notting Hill

God sushi: Sticks n’ Sushi

Brunch/lunch: Granger & Co (i Chelsea), Jusu brothers och EggBreak.

Klassiker: Colbert & Isabel’s

Gott kaffe on the go: Monocle

1 kommentar

  1. Vart skulle du rekommendera att äta på kvällen på nyårsafton?

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *