FRUKOST MED STYLE ACADEMY

Inlägg i samarbete med Rosenrummet Style Academy

Förra veckan hade jag en frukost tillsammans med Rosenrummet på NK. Rosenrummet har hand på NK:s personal shopping men anordnar även varje år stylist-kurser Style Academy. Eftersom jag själv gick denna kurs förra våren så tycker jag det var ett ypperligt tillfälle att styra upp en frukost med dem och bjuda in mina vänner för att få ut ordet om kursen.

På bilden ovan ser ni Lisa som är kursansvarig men som även driver Rosenrummet. Ni kanske känner igen henne från Nyhetsmorgon? Ni kan kika in hennes klipp här (klick!) – väldigt sevärt!!!

Över en frukost så delade jag mina erfarenheter från kursen men även Lisa delade med sig av ett smakprov av kursens innehåll och alla fick ställa frågor, det var verkligen så uppskattat av alla vilket var så himla roligt! Men jag minns ju själv när jag gick kursen, jag satt med uppspärrade öran varje måndag och sög in mig massor av information. Det är ju sällan roligt att gå till universitet men den här kursen är så rolig och framför allt lärorik och ögonöppnande!

Porslinet är från Mateus och frukost från Blueberry.

Stylistkursen är under 6 måndagar mellan kl 10-17 med nästa kursstart 17 februari och som jag tidigare berättat för er så har den ett brett kursinnehåll. Det kan vara bra att veta att kursen kostar (45.000 sek) och det är kanske inte en självklarhet att lägga dessa pengar på utbildning för alla men för mig har alltid utbildning varit otroligt högt prioriterat och det tror jag även ni alla vet. Jag var utomlands efter studenten och pluggade engelska i London och franska i Paris, det var inte heller helt gratis, men det är en investering för ens framtid och framtida jobb. Vi i Sverige har ju gratis utbildning på universitet men för att toppa CV:t och sticka ut så krävs det något utöver det vanliga, t.ex. en kurs som denna.

Som sagt är kursen väldigt bred och den behandlar inte bara styling utan även väldigt mycket annat inom mode så som modehistoria, hållbarhet, läran om olika material, varumärkesbyggande, hur man startar eget, make up och hårstyling. Sen gästar även grymma föreläsare inom branschen som verkligen inspirerade mig, t.ex. Sara Biderman (stylist på TV4 och influencer) och Susanna Strömquist (modejournalist på bl.a. Elle och DN).

Efter utbildningen får man ett diplom och blir Diplomerad stylist och Personal shopper. Ni kanske undrar vad alla som gått kursen gör idag? Jo vissa av Rosenrummets gamla elever jobbar faktiskt hos dem, någon annan på Åhlens och Zalandos Personal Shopping. Andra med artist styling men även på modemagasin och med content! Det finns liksom inga gränser på vart och vad man kan jobba med, det kan vara alltifrån med photoshoots, online butiker,produktioner, modemagasin, butiker, artister osv… Väldigt brett dvs 🙂

Tillbaka till eventet. Alla gäster fick fina goodiebags med bland annat smycken från Sophie By Sophie

Och även produkter från YSL Beauty, Lancome, Biotherm, Stockholm Steamery samt strumpor från  Swedish Stockings! 

Det var så kul och jag kände mig så stolt att få berätta för mina vänner om denna kurs, det kändes lite som när man var liten och tog med sina föräldrar till skolan och skulle visa vad man gör på dagarna haha, fattar ni känslan?

Vill ni ha ännu mer information om kursen så kan ni kika på länkarna nedan <3 Bra att veta är att nästa kursstart är 17 februari och det har ett fåtal platser kvar! 

  • Efter kursen skrev jag ett stort inlägg med frågor/svar gällande kursen, ni hittar inlägget här (klick!) 
  • Jag gjorde även en intervju i samarbete med Rosenrummet i Metro – läs intervjun här (klick!) 
  • Läs mer om kursen på deras hemsida här (klick!)

Nedan finner ni lite härliga bilder på mina underbara gäster som kom på frukosten <3 Så kul att de blev heeeelt sålda när Lisa gick igenom en del av kursinnehållet! 

1 kommentar

  1. Hej! Kan inte du tipsa om lite större väskor som man ex kan bära böcker i? Kanske någon budget variant och mer lyx variant? Är ute efter en snygg och tidlös väska i bra kvalité, men är ju verkligen en djungel där ute!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *